Błąd biblioteki MySQL w dbExpress

Problemy związane z tworzeniem i zarządzaniem programami bazo-danowymi.
Regulamin działu


Zadając pytania dotyczące baz danych należy podawać szczegółowe informacje o bazie danych nad którą się pracuje, czyli:

  • Rodzaj serwera bazodanowego: MySql, MSSQL, Oracle itp.
  • Wersja bazy danych
  • Technologia bazodanowa używana w programie: ADO, DbExpress, InterBase
  • Komponenty użyte do zestawienia połączenia: ADOConnection, SqlConnection
  • Sposób zestawienia komponentów bazodanowych np. DataSet - DataSource - DbGrid lub DataSet - DataSetProvider - ClientDataSet - DataSource - DbGrid
  • Jeżeli używane były biblioteki innych firm niż Borland, CodeGeer i Embarcadero proszę podać ich nazwy, numer wersji i adres źródła.

Błąd biblioteki MySQL w dbExpress

Nowy postprzez Pitek » środa, 26 marca 2014, 01:26

Witam, podczas edycji parametrów połączenia z bazą MySQL w komponencie pakietu dbExpress (zał1). Bardzo często randomowo wyskakuje mi taki błąd(zał2).
Dzieje mi się to zarówno na jednym i drugim komputerze i z tego co pamiętam nawet na różnych wersjach środowiska... Czy jest to jakiś znany błąd ? Da się go jakoś naprawić/ominąć ?
Nie zarejestrowałem tego czy te błędy zawsze są takie same ale na pewno zawsze wtedy gdy chcę rozwinąć te właściwości...
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Komputer służy do tego aby ułatwić Ci pracę, której bez niego w ogóle byś nie miał.
E.Murphy
http://piotrekprogramy.pl
Avatar użytkownika
Pitek
Kreacjusz
Kreacjusz
 
Posty: 290
Dołączył(a): środa, 14 października 2009, 14:53
Lokalizacja: Rybnik/Wrocław
Podziękował : 43
Otrzymał podziękowań: 5
System operacyjny: Win 7 Ultimate 64bit SP1 / Windows 8 Pro 64bit / Ubuntu 14.04 LTS 64bit
Kompilator: Embarcadero RAD Studio XE2
SKYPE: pitek3010
Gadu Gadu: 7060047
    Windows 7Chrome

Re: Błąd biblioteki MySQL w dbExpress

Nowy postprzez Cyfrowy Baron » środa, 26 marca 2014, 20:50

To nie wygląda na błąd biblioteki tylko raczej na jakiś błąd w kodzie programu. Sam komunikat nic nie mówi o błędzie. Przepuść to przez debudera i będziesz wiedział gdzie jest błąd.
Avatar użytkownika
Cyfrowy Baron
Administrator
Administrator
 
Posty: 4730
Dołączył(a): niedziela, 13 lipca 2008, 15:17
Podziękował : 12
Otrzymał podziękowań: 444
System operacyjny: Windows 7 x64 SP1
Kompilator: Embarcadero RAD Studio XE2
C++ Builder XE2 Update 4
SKYPE: cyfbar
Gadu Gadu: 0
    Windows 7Firefox


  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Powrót do Bazy danych

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość

cron