Bezpieczne usuwanie sprzętu - brak ikony.

Bezpieczne usuwanie sprzętu - brak ikony.

Nowy postprzez Cyfrowy Baron » czwartek, 1 grudnia 2011, 07:28

Jak przywrócić ikonę bezpiecznego usuwania sprzętu?
Próbowałem już tego:

  1. W menu: Start -> Uruchom wpisujemy polecenie recover C:\Windwos\system32\hotplug.dll. W oknie które wyskoczy klikamy ENTER.
  2. Wchodzimy do katalogu: C:\Windows\System32\
  3. Odszukujemy plik: hotplug.dll, klikamy na nim prawym klawiszem myszy i wybieramy polecenie: Register.
  4. Wkładamy jakiś pendrive do dowolnego USB. Ikona bezpiecznego usuwania sprzętu jeszcze się nie pojawi.
  5. W menu: Start -> Uruchom wpisujemy polecenie rundll32.exe shell32.dll,Control_RunDLL hotplug.dll.
  6. Wyskoczy okno Bezpieczne usuwanie sprzętu w którym zaznaczamy podłączony pendrive i klikamy na przycisku Zatrzymaj.
  7. Teraz ikona powinna już się pojawić.

Ikona oczywiście się pojawia, ale po ponownym uruchomieniu komputera, znów jej nie ma.

Próbowałem też tego:

Podłącz pendrive ponownie, wejdź w Menadżera urządzeń, rozwiń sekcję Stacje dysków. Kliknij dwukrotnie na podłączonym pendrive. W oknie które wyskoczy na zakładce Zasady zaznacz opcję Optymalizacja wydajności.

bus.png


ale to nic nie zmienia.

Przy okazji zniknęła też ikonka głośnika w systray. Można ją oczywiście włączyć w panelu sterowania, ale po ponownym uruchomieniu komputera znów jej nie ma mimo iż jest włączona w aplecie dźwięki i urządzenia audio.
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Avatar użytkownika
Cyfrowy Baron
Administrator
Administrator
 
Posty: 4724
Dołączył(a): niedziela, 13 lipca 2008, 15:17
Podziękował : 12
Otrzymał podziękowań: 443
System operacyjny: Windows 7 x64 SP1
Kompilator: Embarcadero RAD Studio XE2
C++ Builder XE2 Update 4
SKYPE: cyfbar
Gadu Gadu: 0
    Windows XPFirefox

Re: Bezpieczne usuwanie sprzętu - brak ikony.

Nowy postprzez Cyfrowy Baron » czwartek, 1 grudnia 2011, 12:53

Okazało się, że wystarczyło odinstalować program antywirusowy Kaspersky i wszystko wróciło do normy. Teraz zainstalowałem nowszą wersję 2012, ciekawe jak długo obędzie się bez problemów... :(
Avatar użytkownika
Cyfrowy Baron
Administrator
Administrator
 
Posty: 4724
Dołączył(a): niedziela, 13 lipca 2008, 15:17
Podziękował : 12
Otrzymał podziękowań: 443
System operacyjny: Windows 7 x64 SP1
Kompilator: Embarcadero RAD Studio XE2
C++ Builder XE2 Update 4
SKYPE: cyfbar
Gadu Gadu: 0
    Windows XPFirefox

Re: Bezpieczne usuwanie sprzętu - brak ikony.

Nowy postprzez Corvis » czwartek, 1 grudnia 2011, 17:57

Czemu Kaspersky ??? ja mam Noda32 Kozak jest :)
"Sukcesy trwają, dopóki ich ktoś nie spieprzy. Porażki są wieczne"

Dr Gregory House
Avatar użytkownika
Corvis
Programista I
Programista I
 
Posty: 880
Dołączył(a): sobota, 26 lipca 2008, 00:31
Podziękował : 80
Otrzymał podziękowań: 30
System operacyjny: WINDOWS 7 64-bity
Kompilator: Praca - C++ Builder XE2 ENTERPRISE - Update 4, Dom - C++ Builder XE4 - Uddate 1
Gadu Gadu: 0
    Windows VistaChrome

Re: Bezpieczne usuwanie sprzętu - brak ikony.

Nowy postprzez Cyfrowy Baron » piątek, 2 grudnia 2011, 10:00

Kaspersky wyłapuje wszystko i blokuje ataki sieciowe. Już się do niego przyzwyczaiłem, ale żeby wygodnie korzystać z tego programu potrzeba w miarę mocnego komputera. Na słabszych strasznie zamula system. Poza tym NOD-a nie może wyłączyć całkowicie, a Kaspersky tak.
Avatar użytkownika
Cyfrowy Baron
Administrator
Administrator
 
Posty: 4724
Dołączył(a): niedziela, 13 lipca 2008, 15:17
Podziękował : 12
Otrzymał podziękowań: 443
System operacyjny: Windows 7 x64 SP1
Kompilator: Embarcadero RAD Studio XE2
C++ Builder XE2 Update 4
SKYPE: cyfbar
Gadu Gadu: 0
    Windows XPFirefox

Re: Bezpieczne usuwanie sprzętu - brak ikony.

Nowy postprzez Corvis » piątek, 2 grudnia 2011, 11:03

No właśnie ale te zamulanie :-(

Jakiego masz PC ??
"Sukcesy trwają, dopóki ich ktoś nie spieprzy. Porażki są wieczne"

Dr Gregory House
Avatar użytkownika
Corvis
Programista I
Programista I
 
Posty: 880
Dołączył(a): sobota, 26 lipca 2008, 00:31
Podziękował : 80
Otrzymał podziękowań: 30
System operacyjny: WINDOWS 7 64-bity
Kompilator: Praca - C++ Builder XE2 ENTERPRISE - Update 4, Dom - C++ Builder XE4 - Uddate 1
Gadu Gadu: 0
    Windows 7Chrome

Re: Bezpieczne usuwanie sprzętu - brak ikony.

Nowy postprzez Cyfrowy Baron » piątek, 2 grudnia 2011, 13:26

Procesor Intel Core i3 2100 3.1 GHz dwa rdzenie fizyczne + dwa rdzenie wirtualne. Płyta główna GIGABYTE P61-USB3-B3. Pamięć RAM GOODRAM DDR3 4GB. Karta graficzna MSI GeForce GTX 550 Titanium 1GB, 192-bity z funkcją CUDA. Obudowa IBOX LYNX 711.
Avatar użytkownika
Cyfrowy Baron
Administrator
Administrator
 
Posty: 4724
Dołączył(a): niedziela, 13 lipca 2008, 15:17
Podziękował : 12
Otrzymał podziękowań: 443
System operacyjny: Windows 7 x64 SP1
Kompilator: Embarcadero RAD Studio XE2
C++ Builder XE2 Update 4
SKYPE: cyfbar
Gadu Gadu: 0
    Windows XPFirefox


  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Powrót do Windows XP

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość

cron