Wyłączenie Adobe Updater

Wyłączenie Adobe Updater

Nowy postprzez Michal-S2 » czwartek, 27 listopada 2008, 14:47

Chciałbym wyłączyć program Adobe Updater, lecz nie mogę nigdzie znaleźć żadnej opcji wyłączenia tego dziadostwa. Uruchomiłem msconfig i w zakładce Uruchamianie szukałem tego program, ale nie ma tam żadnej aplikacji ze ścieżki C:/Program Files/Adobe. Jak można się tego pozbyć?
Najgorsze nieszczęścia w historii były spowodowane przez idealistów próbujących zmuszać ludzi do tego, "co dla nich dobre"
Bjarne Stroustrup - twórca c++
Avatar użytkownika
Michal-S2
Intelektryk
Intelektryk
 
Posty: 148
Dołączył(a): sobota, 19 lipca 2008, 13:03
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował : 1
Otrzymał podziękowań: 1
System operacyjny: Windows 7 Professional OEM 64bit
Kompilator: Turbo C++ Explorer
    NieznanyNieznana

Re: Wyłącznie Adobe Updater

Nowy postprzez Cyfrowy Baron » czwartek, 27 listopada 2008, 19:31

Patrz: Narzędzia administracyjne -> Usługi -> Adobe LM Service.
Avatar użytkownika
Cyfrowy Baron
Administrator
Administrator
 
Posty: 4724
Dołączył(a): niedziela, 13 lipca 2008, 15:17
Podziękował : 12
Otrzymał podziękowań: 443
System operacyjny: Windows 7 x64 SP1
Kompilator: Embarcadero RAD Studio XE2
C++ Builder XE2 Update 4
SKYPE: cyfbar
Gadu Gadu: 0
    NieznanyNieznana

Re: Wyłącznie Adobe Updater

Nowy postprzez Michal-S2 » czwartek, 27 listopada 2008, 21:26

Nie ma u mnie takiej usługi.
bez tytułu.JPG
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Najgorsze nieszczęścia w historii były spowodowane przez idealistów próbujących zmuszać ludzi do tego, "co dla nich dobre"
Bjarne Stroustrup - twórca c++
Avatar użytkownika
Michal-S2
Intelektryk
Intelektryk
 
Posty: 148
Dołączył(a): sobota, 19 lipca 2008, 13:03
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował : 1
Otrzymał podziękowań: 1
System operacyjny: Windows 7 Professional OEM 64bit
Kompilator: Turbo C++ Explorer
    NieznanyNieznana

Re: Wyłącznie Adobe Updater

Nowy postprzez Cyfrowy Baron » piątek, 28 listopada 2008, 10:02

Tą zaznaczona usługę możesz spokojnie wyłączyć, a nawet usunąć.
Szukaj usługi której nazwa zaczyna się od słowa Adobe.
Avatar użytkownika
Cyfrowy Baron
Administrator
Administrator
 
Posty: 4724
Dołączył(a): niedziela, 13 lipca 2008, 15:17
Podziękował : 12
Otrzymał podziękowań: 443
System operacyjny: Windows 7 x64 SP1
Kompilator: Embarcadero RAD Studio XE2
C++ Builder XE2 Update 4
SKYPE: cyfbar
Gadu Gadu: 0
    NieznanyNieznana

Re: Wyłącznie Adobe Updater

Nowy postprzez Michal-S2 » piątek, 28 listopada 2008, 11:44

Przecież na obrazku widzisz wszystkie usługi zaczynające się na literę A. Nie ma żadnej usługi, która zaczyna się od słowa Adobe. A tak przy okazji to do czego służy mDNSResponder.exe? We właściwościach jest napisane Autor: Apple Computers, Inc. Kiedyś myślałem że to jakiś wirus, ale zauważyłem że to jest nawet po nowej instalacji systemu.
Najgorsze nieszczęścia w historii były spowodowane przez idealistów próbujących zmuszać ludzi do tego, "co dla nich dobre"
Bjarne Stroustrup - twórca c++
Avatar użytkownika
Michal-S2
Intelektryk
Intelektryk
 
Posty: 148
Dołączył(a): sobota, 19 lipca 2008, 13:03
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował : 1
Otrzymał podziękowań: 1
System operacyjny: Windows 7 Professional OEM 64bit
Kompilator: Turbo C++ Explorer
    NieznanyNieznana

Re: Wyłącznie Adobe Updater

Nowy postprzez Cyfrowy Baron » piątek, 28 listopada 2008, 14:19

To usługa programu QuictTime Player. Miałem tą usługę, ale ją całkowicie usunąłem, jak również sam program i wszystko działa jak należy.

Zobacz w Narzędziu konfiguracji systemu (msconfig), na zakładce uruchamianie, czy nie ładuje się razem z systemem jakiś program Adobe, jeżeli tak odznacz go. Zastanawiające jest dla mnie to, ze mimo iż masz zainstalowany jaki program Adobe (nie dotyczy Adobe Reader), nei masz wspomnianej usługi Adobe LM Service.
Avatar użytkownika
Cyfrowy Baron
Administrator
Administrator
 
Posty: 4724
Dołączył(a): niedziela, 13 lipca 2008, 15:17
Podziękował : 12
Otrzymał podziękowań: 443
System operacyjny: Windows 7 x64 SP1
Kompilator: Embarcadero RAD Studio XE2
C++ Builder XE2 Update 4
SKYPE: cyfbar
Gadu Gadu: 0
    NieznanyNieznana

Re: Wyłącznie Adobe Updater

Nowy postprzez Michal-S2 » piątek, 28 listopada 2008, 17:43

Wreszcie udało mi się to wyłączyć i jeszcze raz patrzyłem na Usługi i nie było tam takiej. W msconfig w zakładce uruchamianie są 3 procesy gdzie nie jest podana ścieżka: RTHDCPL (RTHDCPL.EXE), SkyTel (skytel.exe) i ALCMTR.EXE (ALCMTR.EXE). W nawiasie napisałem to co było w kolumnie Polecenie. Czy jeśli nie ma ścieżki, a jest tylko nazwa pliku oznacza to że plik zawsze znajduje się w folderze Windows?
Najgorsze nieszczęścia w historii były spowodowane przez idealistów próbujących zmuszać ludzi do tego, "co dla nich dobre"
Bjarne Stroustrup - twórca c++
Avatar użytkownika
Michal-S2
Intelektryk
Intelektryk
 
Posty: 148
Dołączył(a): sobota, 19 lipca 2008, 13:03
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował : 1
Otrzymał podziękowań: 1
System operacyjny: Windows 7 Professional OEM 64bit
Kompilator: Turbo C++ Explorer
    NieznanyNieznana

Re: Wyłącznie Adobe Updater

Nowy postprzez Cyfrowy Baron » sobota, 29 listopada 2008, 00:59

Tak, to może właśnie to oznaczać, że program znajduje się w katalogu Windows lub Windows\System32.
Avatar użytkownika
Cyfrowy Baron
Administrator
Administrator
 
Posty: 4724
Dołączył(a): niedziela, 13 lipca 2008, 15:17
Podziękował : 12
Otrzymał podziękowań: 443
System operacyjny: Windows 7 x64 SP1
Kompilator: Embarcadero RAD Studio XE2
C++ Builder XE2 Update 4
SKYPE: cyfbar
Gadu Gadu: 0
    NieznanyNieznana

Re: Wyłącznie Adobe Updater

Nowy postprzez Michal-S2 » czwartek, 4 grudnia 2008, 17:42

Uruchomiłem dzisiaj Fireworks'a i ku mojemu zdziwieniu włączył się Adobe Updater. Uruchomiłem msconfig, a tam widzę że Adobe Updater jest odznaczony! Uruchamiam Usługi, a tam nie ma żadnej ze słowem "Adobe". Szukałem jeszcze w Fireworks'ie, ale nie znalazłem żadnej opcji wyłączającej Adobe Updater.
Najgorsze nieszczęścia w historii były spowodowane przez idealistów próbujących zmuszać ludzi do tego, "co dla nich dobre"
Bjarne Stroustrup - twórca c++
Avatar użytkownika
Michal-S2
Intelektryk
Intelektryk
 
Posty: 148
Dołączył(a): sobota, 19 lipca 2008, 13:03
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował : 1
Otrzymał podziękowań: 1
System operacyjny: Windows 7 Professional OEM 64bit
Kompilator: Turbo C++ Explorer
    NieznanyNieznana

Re: Wyłącznie Adobe Updater

Nowy postprzez Cyfrowy Baron » piątek, 5 grudnia 2008, 13:10

Adobe Updater to program ładowany bezpośrednio przez program Adobe znajduje si w katalogu: C:\Program Files\Common Files\Adobe
Avatar użytkownika
Cyfrowy Baron
Administrator
Administrator
 
Posty: 4724
Dołączył(a): niedziela, 13 lipca 2008, 15:17
Podziękował : 12
Otrzymał podziękowań: 443
System operacyjny: Windows 7 x64 SP1
Kompilator: Embarcadero RAD Studio XE2
C++ Builder XE2 Update 4
SKYPE: cyfbar
Gadu Gadu: 0
    NieznanyNieznana


  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Powrót do Windows XP

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość

cron