Czy instalować SP3 dla WinXP?

Re: Czy instalować SP3 dla WinXP?

Nowy postprzez Cyfrowy Baron » piątek, 13 lutego 2009, 18:41

Mój kolega ma procesor 4 rdzeniowy Intela i ma Winde Sp 3 i OS działa bez problemu.


Ale co chcesz przez to powiedzieć. WinXP z SP1 lub SP2 na procesorach dwu - cztero-rdzeniowych też będzie działał.
Avatar użytkownika
Cyfrowy Baron
Administrator
Administrator
 
Posty: 4724
Dołączył(a): niedziela, 13 lipca 2008, 15:17
Podziękował : 12
Otrzymał podziękowań: 443
System operacyjny: Windows 7 x64 SP1
Kompilator: Embarcadero RAD Studio XE2
C++ Builder XE2 Update 4
SKYPE: cyfbar
Gadu Gadu: 0
    NieznanyNieznana

Re: Czy instalować SP3 dla WinXP?

Nowy postprzez Miroo_007 » piątek, 13 lutego 2009, 21:40

To zależy czy system w pełni wykorzystuje możliwości procesora cztero-rdzeniowego, a nie od tego czy działa system.
Czy ktoś może coś powiedzieć o efektywnym wykorzystaniu procesorów dwurdzeniowych w systemach operacyjnych, który system najlepiej sobie z tym radzi?
Avatar użytkownika
Miroo_007
Intelektryk
Intelektryk
 
Posty: 160
Dołączył(a): sobota, 18 października 2008, 10:49
Lokalizacja: Rzeszów
Podziękował : 0
Otrzymał podziękowań: 0
    NieznanyNieznana

Re: Czy instalować SP3 dla WinXP?

Nowy postprzez Cyfrowy Baron » piątek, 13 lutego 2009, 21:51

W przypadku procesorów dwurdzeniowych lepiej radzi sobie Vista, XP w zasadzie nie obsługuje dwurdzeniowych poza chyba wersją 64-bitową, ale pewien nie jestem.
Co do procesorów czterordzeniowych to nawet Vista nie oferuje im wsparcia.
Avatar użytkownika
Cyfrowy Baron
Administrator
Administrator
 
Posty: 4724
Dołączył(a): niedziela, 13 lipca 2008, 15:17
Podziękował : 12
Otrzymał podziękowań: 443
System operacyjny: Windows 7 x64 SP1
Kompilator: Embarcadero RAD Studio XE2
C++ Builder XE2 Update 4
SKYPE: cyfbar
Gadu Gadu: 0
    NieznanyNieznana

Re: Czy instalować SP3 dla WinXP?

Nowy postprzez banita » piątek, 13 lutego 2009, 23:30

hmm jedyne opinie jakie slyszalem o SP3 to takie ze albo naprawde widocznie zwieksza stabilnosc i wydajnosc systemu(np u mnie postawil na nogi mulacy juz system) albo system w ogole nie wstanie gdyz wystepuja jakies konfilkty ze sprzetem(tylko opnie dotyczace laptopow to potwierdzily).

nie wiem jak cyfrowy baronie cie przekonac ze dodatek wart uwagi, chyba musialbym ci wyslac nagranie z dzialania systemu przed i po instalacji sp3:). oczywiscie tzreba miec na uwadze fakt ze moga wystapic jakies konflikty ale jesli nie posiada sie jakiegos egzotyczne sprzetu to wszystko powinno byc ok.
Avatar użytkownika
banita
Kreacjusz
Kreacjusz
 
Posty: 283
Dołączył(a): poniedziałek, 28 lipca 2008, 20:07
Podziękował : 1
Otrzymał podziękowań: 18
System operacyjny: Windows 7 Professional
Kompilator: C++Builder 2010 Update 5,
Delphi 2010 Update 5,
NetBeans 6.9(MinGw + Qt),
Visual Studio 2008 + Qt
Gadu Gadu: 0
    NieznanyNieznana

Re: Czy instalować SP3 dla WinXP?

Nowy postprzez morarz » poniedziałek, 16 lutego 2009, 20:12

Może Cyfrowy Baronie napisz jaki masz sprzęt dokładnie to może łatwiej będzie ustalić czy instalować Service Pack 3 czy nie...

Mój kolega ma procesor 4 rdzeniowy Intela i ma Winde Sp 3 i OS działa bez problemu.

On ma Intel Quad 2 i on jest czterordzeniowy i mu śmiga na SP3 XP aż miło.

Co do procesorów czterordzeniowych to nawet Vista nie oferuje im wsparcia.

Możesz dokladnie opisac o jakie procesory Ci chodzi? Jakieś linki do stron.

Ostatnio słyszałem, że crackerzy używają Playstation 3 (osiem rdzeni) do łamania haseł metodą brute force lub słownikową , ciekawe jak wykorzystują moc obliczeniową PS3?
Po możliwe nie warto wyciągać ręki...
Avatar użytkownika
morarz
Bladawiec
Bladawiec
 
Posty: 19
Dołączył(a): piątek, 30 stycznia 2009, 13:07
Podziękował : 0
Otrzymał podziękowań: 0
    NieznanyNieznana

Re: Czy instalować SP3 dla WinXP?

Nowy postprzez Michal-S2 » wtorek, 17 lutego 2009, 21:15

Przeczytałem wczoraj w CHIPie artykuł o SP3. Jego wersja elektroniczna już pojawiła się na http://www.chip.pl/artykuly/porady/2009/02/celowe-bledy-w-xp-promuja-viste/article_view?b_start:int=0&-C=. Po przeczytaniu tego artykułu zadałem sobie pytanie: 'Czemu ja nigdy nie miałem żadnych problemów z SP3?'. Myślę że dlatego ponieważ zintegrowałem dodatek z płytą instalacyjną (o czym wspomnieli w artykule).
Zwariowane, ale do bólu prawdziwe: wiele problemów z Service Pack 3 zostanie rozwiązanych automatycznie, jeśli tylko zintegrujemy go z płytą instalacyjną XP
Myślę że warto sobie przeczytać ten artykuł.
Najgorsze nieszczęścia w historii były spowodowane przez idealistów próbujących zmuszać ludzi do tego, "co dla nich dobre"
Bjarne Stroustrup - twórca c++
Avatar użytkownika
Michal-S2
Intelektryk
Intelektryk
 
Posty: 148
Dołączył(a): sobota, 19 lipca 2008, 13:03
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował : 1
Otrzymał podziękowań: 1
System operacyjny: Windows 7 Professional OEM 64bit
Kompilator: Turbo C++ Explorer
    NieznanyNieznana

Re: Czy instalować SP3 dla WinXP?

Nowy postprzez Miroo_007 » poniedziałek, 9 marca 2009, 13:23

Ostatnio miałem pewien problem z SP3. Niestety mam czytnik CD-ROM, który gubi ścieżkę po paru minutach i chciałem zainstalować Windows XP SP3 i Ubuntu Linux. No ale nie udało mi się ani z tym ani z tym. Pomogło dopiero zainstalowanie Windows XP SP2. Mianowicie, SP2 informował mnie to tym, że zgubił ścieżkę i żebym ponownie włożył płytę. Windows XP SP3 nie informował mnie o tym, tylko kontynuował instalację. Zainstalował się Windows ale w trybie awaryjnym. Gdzieś czytałem, że Microsoft celowo zepsuł SP3 aby zachęcić do instalacji Visty. Teraz powoli w to wieże.

P.S. Jeżeli chodzi o Ubuntu to w ogóle nie udało mi się go zainstalować.
Avatar użytkownika
Miroo_007
Intelektryk
Intelektryk
 
Posty: 160
Dołączył(a): sobota, 18 października 2008, 10:49
Lokalizacja: Rzeszów
Podziękował : 0
Otrzymał podziękowań: 0
    NieznanyNieznana

Poprzednia strona

Powrót do Windows XP

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość

cron